22 Ιαν 2016

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης", 22.01.2016

Χαλάνδρι 22.01.2016

Το νέο και πιο εξοντωτικό πακέτο μέτρων που έρχεται οσονούπω θα είναι τόσο σκληρό για τον απλό πολίτη αυτής της χώρας όσο – πιθανό – δε θα μπορούσε κανένας από εμάς να φανταστεί. Και, φυσικά, θα πρόκειται για μια απλή «προθέρμανση» για το 4ο Μνημόνιο που θα ακολουθήσει το 3ο, το οποίο δεν έχει ακόμη μπει σε εφαρμογή!

Η πλήρης εξάρτηση της – έτσι κι αλλιώς κατευθυνόμενης – οικονομίας της χώρας από τις ορέξεις και τις διαθέσεις πειραματισμών και παραδειγματισμών των απατεώνων – τοκογλύφων της «Γερμανόπης», μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στην ολοκληρωτική εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου που προβλέπουν τα μνημόνια, δηλαδή στην πλήρη υποταγή στους μηχανισμούς της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. κ.ά.). Και η σημερινή κυβέρνηση – όπως και οι προηγούμενες – είναι ο καλύτερος πρεσβευτής αυτής της – μαύρης για τον ελληνικό λαό – πορείας προς την καταστροφή.

Όπως περίτρανα αποδείχτηκε, το παραπλανητικό ψευδοδίλλημα του δημοψηφίσματος έτσι όπως τέθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε ως μοναδικό στόχο την υπογραφή του 3ου μνημονίου και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΕΓΚΡΙΣΗ, αφού το συντριπτικό 62% ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ να πει ένα τεράστιο ΟΧΙ στην ΑΔΙΚΗ και ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ αφαίμαξή του.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της λαϊκής ετυμηγορίας, είδαμε έναν ολόκληρο λαό να χάνει τις ιδιοκτησίες ΤΟΥ, να του υποθηκεύουν τους πλουτοπαραγωγικούς πόρους της χώρας ΤΟΥ, να του καταργούν κεκτημένα δικαιώματα εργασίας, ασφάλισης και ασφάλειας, να του φορτώνουν χαράτσια, φόρους και ΚΛΕΜΜΕΝΑ άλλων, να του ιδιωτικοποιούν (αργά αλλά σταθερά) την Υγεία και την Παιδεία, να του καταπατούν – τελικά – Συνταγματικά Δικαιώματα (Άρθρο 4 του Συντάγματος της Ελλάδος) και να σκέφτονται ακόμη και τη φορολόγηση του…αέρα που αναπνέει!

Ως κοινωνία, με αφορμή το νέο ασφαλιστικό, βιώνουμε το εξής οξύμωρο και τραγελαφικό: Οι πολιτικές δυνάμεις, που την τελευταία 5ετία έκαναν πάνω από 10 περικοπές στις συντάξεις, να είναι κατά του νέου νόμου και η κυβέρνηση, που όλα αυτά τα χρόνια ως αντιπολίτευση έλεγε πως πρέπει να εφαρμοστεί ένας νόμος για το συνταξιοδοτικό, χωρίς περικοπές σε συντάξεις και αυξήσεις ορίων ηλικίας, να πράττει τα αντίθετα (πλήρως παραδομένη και εγκλωβισμένη στις απαιτήσεις των δανειστών).

Δυστυχώς, ως κράτος είμαστε όμηροι πολιτικών μικρού αναστήματος που είναι ανίκανοι να καταρτίσουν ένα Ελληνικό παραγωγικό σχέδιο που θα δώσει μια – μικρή έστω - ώθηση στην Ελληνική οικονομία και θα φέρει νέες θέσεις εργασίας. Μόνο με την ανάπτυξη θα δοθεί λύση και στο συνταξιοδοτικό.

Μέχρι σήμερα, οι κατά καιρούς προσπάθειες κινητοποιήσεων (στάσεων εργασίας ή 24ωρων και 48ωρων απεργιών) κατά των απάνθρωπων μέτρων που επιχειρούνται να εφαρμοστούν ή που εφαρμόζονται, δεν οδηγούν σε κανένα απολύτως αποτέλεσμα αφού οι «νόμοι» των ελληνικών και των ξένων κέντρων αποφάσεων (μεγάλο και ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ κεφάλαιο, ΜΜΕ και άλλες… «δημοκρατικές δυνάμεις»…) ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ, προκειμένου να προκαλέσουν την πλήρη ισοπέδωση της χώρας και τη φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του πληθυσμού. 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» θεωρεί ότι, μοναδική λύση στην κατάσταση που τείνει να μας κάνει προτεκτοράτο των ελίτ, είναι οι συντονισμένες, δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, επαγγελματιών και ανέργων, όλων, δηλαδή των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας που θα πρέπει να εκφραστούν σε ένα νέο πολιτικό φορέα. Ένα πολιτικό φορέα που θα γεννηθεί ΑΠΟ και ΓΙΑ τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματιών και των δανειστών. 

πρΟΤΑση