7 Δεκ 2016

Διευκρινίσεις Δημάρχου Κυθήρων σχετικά με δημοσιεύματα του aftodioikisi.gr


"Τα δύο σημερινά δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα aftodioikisi.gr μου προκάλεσαν έκπληξη και απορία καθώς συνιστούν μνημεία δημόσιας παραπλάνησης και προσπάθειας δημιουργίας εντυπώσεων για ένα πλήρως ανύπαρκτο ζήτημα.

Η απορία μου γιγαντώνεται καθώς θεωρώ απαράδεκτο και άκρως αντιδεοντολογικό δημοσιογραφικά, να λαμβάνει ένα μέσο ενημέρωσης μια πληροφορία και να την αναπαράγει χωρίς καν να μπαίνει στη διαδικασία να διαπιστώσει την πραγματικότητα, να την διασταυρώσει και να επικοινωνήσει με τον φορέα που σχετίζεται με την υπόθεση για να μάθει την αλήθεια και να δημοσιεύσει - όπως οφείλει - και την άλλη άποψη.

Αυτό το συναντώ για πρώτη φορά.
Κάποιος - δεν γνωρίζω ποιός και προφανώς δεν με ενδιαφέρει - έστειλε στην εν λόγω ιστοσελίδα μια δήθεν είδηση. Είπε ότι τάχα ο Δήμος μας αρνήθηκε να επεκτείνει τις συμβάσεις τριών οδηγών που εργάζονται στο Δήμο με σχέση ΙΔΟΧ μετά τις 31/12. 

Αυτό είναι απόλυτα αναληθές. 
Η σχετική υπουργική τροπολογία ψηφίστηκε μετά από αιτήματα των Δημάρχων και θα ήταν τουλάχιστον αστείο οι ίδιοι οι Δήμαρχοι να αρνούνταν να επεκτείνουν τις συμβάσεις εργασίας των ΙΔΟΧ.

Οι συμβάσεις των 3 συγκεκριμένων οδηγών λήγουν στις 31/12, συνεπώς η οποιαδήποτε συζήτηση είναι παντελώς άκαιρη καθώς οι συμβάσεις αυτές θα ανανεωθούν ελάχιστες ημέρες πριν τη λήξη τους, όπως πάγια συμβαίνει.

Σε Δελτίο Τύπου του Δήμου στις 9/11 έγινε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη διαδικασία μονιμοποίησης παλαιών επιτυχόντων ΑΣΕΠ του διαγωνισμού του 2009. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και 4 οδηγοί ΔΕ.

Αυτό που είπε λοιπόν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στους 3 συγκεκριμένους οδηγούς ΙΔΟΧ ήταν και παραμένει το πλήρως αυτονόητο: ότι αν οι 3 εκ των επιτυχόντων ΑΣΕΠ (διότι ο ένας ήδη εργάζεται στο Δήμο) εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για μόνιμο διορισμό στα Κύθηρα, καθώς έχουν παρέλθει πολλά χρόνια από τον διαγωνισμό του 2009 και οι ίδιοι ενδέχεται να εργάζονται ήδη αλλού, τότε, όπως είναι αυτονόητο και κατανοητό, ο Δήμος μας δεν μπορεί να μισθοδοτεί 4 μόνιμους οδηγούς και 3 επιπλέον συμβασιούχους, δηλαδή 7 οδηγούς συνολικά, γιατί οι ανάγκες ειδικά τον χειμώνα είναι απείρως λιγότερες.

Εξάλλου η μισθοδοσία των υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες καλύπτεται αποκλειστικά από τα ανταποδοτικά έσοδα (τέλη καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης), τα οποία είναι μειωμένα λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και των μειωμένων φοροδοτικών ικανοτήτων των δημοτών μας.

Εκτός αν ο εμπνευστής του άρθρου επιθυμεί να μισθοδοτεί ο ίδιος το πλεονάζον προσωπικό, γιατί εμείς δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Συνεπώς "άνθρακες ο θησαυρός"!

Ούτε πίσω κάναμε (από ΤΙ να κάνουμε πίσω άραγε; ), ούτε φοβηθήκαμε κάτι ή κάποιον καθώς για εμάς δεν υπάρχει καν θέμα!

Αν ο οποιοσδήποτε διαθέτει έστω και ένα επίσημο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ο Δήμος μας έχει αρνηθεί να εφαρμόσει το Νόμο, τον προκαλώ να το δημοσιεύσει άμεσα. 

Σε διαφορετική περίπτωση ο συντάκτης των άρθρων αυτών οφείλει άμεσα να αποκαταστήσει την αλήθεια, καθώς ο λαϊκισμός, το ψέμμα, η παραπλάνηση και η συκοφαντία ουδεμία θέση δικαιούνται να έχουν στη δημόσια σφαίρα.

Τέλος, θεωρώ δεδομένο, ότι θα τύχουν της ίδιας προβολής και τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, καθώς και οι ποικίλλες δράσεις και πολιτικές του, γιατί πιστεύω ότι άξιος προβολής είναι και ο καθημερινός αγώνας που κάνουν οι μικροί και κυρίως οι απομακρυσμένοι νησιωτικοί Δήμοι για να αντεπεξέλθουν στην απαιτητική καθημερινότητα και στον παραλογισμό της γραφειοκρατίας και της έλλειψης προσωπικού.

Δυστυχώς όμως κανενός το αυτί δεν ίδρωσε μέχρι σήμερα από το γεγονός ότι υπάρχουν ξεκάθαρα Δήμοι και Δήμαρχοι 2 ταχυτήτων, Δήμαρχοι που ασκούν ευθέως καθήκοντα υπαλλήλων, οδηγούν απορριμματοφόρα και αναρτούν αποφάσεις στη Διαύγεια, που πρέπει να παρακαλάνε σαν ικέτες τις προϊστάμενες αρχές να εγκρίνουν τις δημοπρασίες των έργων (στην καλύτερη περίπτωση 2-3 μήνες μετά!), που εργάζονται 10 και 12 ώρες την ημέρα για να λύσουν προβλήματα που σε άλλες Χώρες ούτε καν υπάρχουν.

Θα ήθελα να δω να προβάλλονται λοιπόν και αυτοί οι Δήμαρχοι, και όχι να αναπαράγονται ψεύδη που δεν τιμούν κανέναν, και κυρίως εκείνους που τα φαντάζονται".
------------------------------------------ 
Αντώνης Λαμπρινίδης