24 Φεβ 2017

Απλήρωτοι 221 συμβασιούχοι Καθαριότητας ΙΔΟΧ του Δήμου Πειραιά

Δεν θεωρήθηκαν κατά τον προληπτικό έλεγχο της Επιτρόπου του Δήμου Πειραιά τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής μισθοδοσίας 221 εργαζομένων στην Καθαριότητα με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν κατ’ εφαρμογή του Άρθρου 16 του Ν.4429/2016 έως τις 31/12/2017.

Για το θέμα, χθες το πρωί, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά, Κωνσταντίνος Γαλάνης, μαζί με Προέδρους των Σωματείων "Οδηγών Χειριστών Εργατών Καθαριότητας Δήμου Πειραιά" και ο «ΛΕΩΝΙΔΑΣ», ανέλαβαν την πρωτοβουλία και είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, Β. Ταταρόπουλο, για την επίλυση του θέματος.

Μετά την συνάντηση, εξέδωσαν, τόσο ο Δήμαρχος Πειραιά, Ιωάννης Μώραλης, όσο και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Παναγιώτης Καλογερόγιαννης μαζί με την Διευθύντρια, Ελένη Μπασιά, αντίστοιχα έγγραφα που ενημέρωναν αναφορικά με το θέμα που έχει ανακύψει με τους εργαζομένους αυτούς.

Μάλιστα, στο έγγραφό του, ο Δήμαρχος Πειραιά, ενημέρωσε ότι, έχει δοθεί εντολή στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου, να ενεργήσουν άμεσα με την έκδοση του νόμου, και κατά προτεραιότητα, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να γίνει κανονικά η μισθοδοσία των υπαλλήλων αυτών.

Επισημαίνεται ότι, χθες ψηφίστηκε το σχετικό Άρθρο 25, που αναμένεται να δώσει λύση σε χιλιάδες απλήρωτους συμβασιούχους - "παρατασιούχους" πολλών Δήμων.

Η καταβολή των δεδουλευμένων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά από ένα μήνα μέχρι τη δημοσίευση του ψηφισθέντος νομοσχεδίου και του προαναφερόμενου Άρθρου στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

https://www.epoli.gr/