26 Μαΐ 2017

Δίωξη σε βάρος του Δημάρχου Νεάπολης - Συκεών Σίμου Δανιηλίδη

Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή που διενεργεί κύρια ανάκριση και αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους.

Την ποινική δίωξη εις βάρος του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και ενός ακόμη στελέχους του δήμου Νεάπολης Συκεών για κακοδιαχείριση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρήγγειλε ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέας Ζήσης. Η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια ειδικού ανακριτή που διενεργεί κύρια ανάκριση και αναμένεται να καλέσει σε απολογία τους κατηγορουμένους, το προσεχές χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, για «απάτη εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των ευρωπαϊκών κοινοτήτων» κατηγορείται ο σημερινός δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης για τη θητεία του ως πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει κι άλλος ένας πρώην πρόεδρος παρόμοιας δημοτικής επιχείρησης, στον ίδιο δήμο.

Οι παραπάνω φέρονται ότι έλαβαν συνολική επιχορήγηση περίπου 300.000 ευρώ για τη λειτουργία δομών φιλοξενίας βρεφών και νηπίων, για τη χρονική περίοδο 2011-2013, αλλά δεν απέδωσαν τα χρήματα εκεί όπου έπρεπε. Η έρευνα συνεχίζεται και για τη χρονική περίοδο 2014-2016.

Οι δύο διατελέσαντες πρόεδροι στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών και στο Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κατηγορούνται ότι δεν απορρόφησαν τα χρήματα για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων βρεφονηπιακών σταθμών αλλά τα χρησιμοποιούσαν σε άλλες δομές του δήμου.

Από την έρευνα ειδικής υπηρεσία του υπουργείου Εργασίας προέκυψε ότι οι δύο δημοτικές επιχειρήσεις λάμβαναν τα ευρωπαϊκά κονδύλια, χωρίς να ενημερώνουν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τον ακριβή αριθμό των παιδιών που επρόκειτο να φιλοξενηθούν, κάθε μήνα, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου.

Κατά συνέπεια το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), που είναι το βασικό χρηματοδοτικό μέσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποστήριξη της απασχόλησης στα κράτη μέλη, ζήτησε πίσω τα χρήματα.