11 Σεπ 2017

Λαμία: Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το μεσημέρι για τον εργολάβο στην καθαριότητα

Έπειτα από αίτημα 15 μελών της αντιπολίτευσης, πραγματοποιείται σήμερα στις 3 το μεσημέριέκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαμιέων, με θέμα «Η τραγική διήμερη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λαμίας. Τα αδιέξοδα που δημιουργούνται στην διαχείριση των απορριμμάτων. Αιτίες και προοπτικές».


Στη συνεδρίαση, αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» εργαζόμενοι και απολυμένοι συμβασιούχοι του δήμου. Θα παραστούν, επίσης, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων και ο αντιπρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Ομοσπονδίας και επικεφαλής του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ Βασίλης Γκιτάκος, όπως επίσης και ο πρόεδρος του Συλλόγου ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς και μέλος του Γενικού Συμβουλίου του ΜΕΤΑ Νίκος Μπούρας.
Mέσω του ergasianet.gr, ο Β. Γκιτάκος καταγγέλλει το δήμαρχο Λαμιέων Νίκο Σταυρογιάννη, ότι «εξυπηρετώντας προφανείς σκοπούς και συμφέροντα, επιδιώκει να εκχωρήσει την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου σε εργολάβο, την ώρα που απολύει εργαζομένους και κλείνει την καθαριότητα». Καλεί τους εργαζομένους να είναι παρόντες στη συνεδρίαση και το δήμαρχο «να προχωρήσει στην επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων τώρα και να μην προχωρήσει στο ξεπούλημα της υπηρεσίας».