26 Σεπ 2017

Σχόλιο της "πρΟΤΑσης" για την κλήση του Δημάρχου Χαλανδρίου από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών

Χαλάνδρι 26-9-2017

Η συντακτική ομάδα της πρΟΤΑσης εκφράζει την συμπαράστασή του προς τον Δήμαρχο Χαλανδρίου, με αφορμή το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και με το οποίο καλείται σε δίκη την 1η Νοεμβρίου 2017.

Η κλήση αφορά στην υπόθεση με τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου (Αορίστου Χρόνου με το Π.Δ. του Παυλόπουλου) και επειδή ο Δήμαρχος δεν επέτρεψε τον επανέλεγχο αυτό και αρνήθηκε να αποστείλει τα σχετικά στοιχεία για τους συγκεκριμένους συμβασιούχους στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου 2014.

Χαρακτηριστικά στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται : «καθόλο το ανωτέρω χρονικό διάστημα (σ.σ. 8,9 και 10/2014) παρέλειπαν να αποστείλουν τα αιτούμενα έγγραφα για να διενεργηθεί ο σχετικός έλεγχος…., στην παράλειψη του δε αυτή προέβαιναν με σκοπό να προσπορίσουν παράνομο όφελος στον εαυτό τους αλλά και σε άλλους, το οποίο συνίστατο στο ότι θα απέφευγαν το σχετικό έλεγχο και την τυχόν απόδοση πειθαρχικών ευθυνών στους ίδιους ή/και σε εργαζόμενους του Δήμου αυτού, των οποίων, η μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν είχε γίνει σύννομα». 

Ο αγώνας για την αποτροπή της προσπάθειας της πολιτικής ηγεσίας να εφαρμόσει το σχέδιο για απολύσεις στο Δημόσιο και στην ήδη αποδεκατισμένη σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνεχίζεται.

Γίνεται πλέον σαφές ότι, οι ηγεσίες αλλάζουν, αλλά, τα σκοτεινά σχέδια και οι δεσμεύσεις προς την εξωτερική και εσωτερική «κατασκευασμένη και κατευθυνόμενη τρόϊκα» συνεχίζουν να υφίστανται και οι εμπνευστές τους εξακολουθούν να «νομοθετούν» ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ

πρΟΤΑση