19 Σεπ 2017

Με “εντέλλεσθε” του Δημάρχου πληρωμή των “παρατασιούχων” Δήμου Σιθωνίας

Μετά τον επί μήνες επίμονο, αλλά κυριότερα επίπονο αγώνα του Σωματείου τους και το “εντέλλεσθε” του Δημάρχου Ιωάννη Τζίτζιου, οι συμβασιούχοι – “παρατασιούχοι” Καθαριότητας του Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής, θα πληρωθούν τις οφειλόμενες μέχρι και την υπογραφή των νέων συμβάσεων μισθοδοσίες τους (12 Ιουλίου 2017), σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr.
Πρόκειται για μία ουσιαστική δικαίωση των εργαζομένων, με πρακτικό χαρακτήρα ωστόσο, αφού μετά από μήνες θα “πάρουν χρήματα στα χέρια” τους.

Ωστόσο, η πρακτική αυτή δικαίωση έχει μερικό χαρακτήρα, αφού δεν θα πληρωθούν για το διάστημα από την πληρωμή των νέων συμβάσεων έως και σήμερα...
Με αφορμή το γεγονός, η Διοίκηση του Σωματείου Συμβασιούχων Εργαζομένων Δήμου Σιθωνίας Χαλκιδικής εξέδωσε την ακόλουθη ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ανακοίνωση – ενδεικτική των όσων γράψαμε στην πρώτη σειρά του άρθρου μας…
Η ανακοίνωση
«Το σημερινό αποτέλεσμα της πληρωμής μας είναι μετά από τον δίκαιο αγώνα που δώσαμε.
Μας εξοργίζει όμως το γεγονός ότι, όλοι οι (αν)αρμόδιοι Προϊστάμενοι μας, η Προϊστάμενη Ανθρώπινου Δυναμικού, ο Αντιδήμαρχος Προσωπικού, η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, η Προϊστάμενη Γραφείου Κίνησης, ο Προϊστάμενος Οικονομικής Υπηρεσίας, αλλά και η Αντιπολίτευση - οι οποίοι όφειλαν τουλάχιστον να δείξουν το ελάχιστο ενδιαφέρον για τους εργαζομένους – συμβασιούχους - ΟΥΔΕΠΟΤΕ το έπραξαν!
Μας ΕΞΟΡΓΙΖΕΙ που μας απαξιώνουν με τη συμπεριφορά τους, με την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ τους, με την ΑΠΡΑΞΙΑ τους!!!
Μας εξοργίζει που δε νοιάστηκε κανείς τους, να τρέξουν, να πάρουν τα χρηματικά εντάλματα ως όφειλαν, είτε στην Θεσσαλονίκη, είτε στον Πολύγυρο και να τα φέρουν στη Νικήτη, για να βρεθεί λύση.
Το έκανε μόνο η Διοίκηση του Σωματείου μας…!!!
Προφανώς, η λέξη “συναδελφικότητα” έχει άλλο ορισμό στην δική τους γλώσσα. Σίγουρα για αυτούς, είμαστε εργαζόμενοι “τρίτης κατηγορίας”!
Η Διοίκηση του Σωματείου μας προέβη σε όλες τις νόμιμες και συνδικαλιστικές ενέργειες, τόσο με την καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης κατά του Προϊσταμένου Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Σιθωνίας, καθώς με αλλεπάλληλες συναντήσεις με την αναπληρώτρια Επίτροπο Νομού Χαλκιδικής, τηλεφωνικές παρεμβάσεις στο Σώμα Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και με την πρόσφατη συνάντηση με τον Υπουργό  Εσωτερικών, όπου ενημερώθηκε πλήρως για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον Δήμο μας.
Σήμερα, μετά από όλες τις ενέργειες που έκανε η Διοίκηση του Σωματείου μας, “ίδρωσε το αφτί” τους και παρουσιάστηκαν ενώπιον μας.
Τους απαντάμε, ότι τους απαντήσαμε και σήμερα, κατάμουτρα! :
  • Χωρίς ίχνος ντροπής, ήρθατε να μας πείτε τι;
  • Πού ήσασταν τόσο καιρό;
  • Τι κάνατε για τους συμβασιούχους;
  • Εσείς δεν ήσασταν και είστε οι αρμόδιοι;
  • Ενδιαφερθήκατε για τα προβλήματά μας;
Η Διοίκηση ΔΕΝ θα επιτρέψει σε κανέναν να απαξιώνει και να θεωρεί τους συμβασιούχους καθαριότητας, “τρίτης κατηγορίας” εργαζόμενους. Θα μας βρίσκουν απέναντί τους, όποια θέση και να κατέχουν, από όποιον χώρο κι αν προέρχονται!!!
Έχουμε την ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ - αν και “βουτηγμένοι” στο σκουπίδι κάθε μέρα ή για την ακρίβεια κάθε νύχτα - και την ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ να αναγνωρίζουμε αυτούς που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μας έχουν στηρίξει έως τώρα.
Ευχαριστούμε θερμά το Γραφείο Δημάρχου και τους υπαλλήλους του Γραφείου Μισθοδοσίας, οι οποίοι μας στηρίζουν και Βοηθούν, χωρίς τις περισσότερες φορές να είναι αρμόδιοι.
Έχουμε έρθει πολλαπλώς και επανειλημμένως σε μεγάλες κόντρες και θα ξαναέρθουμε εάν χρειαστεί με τον Δήμαρχο, αλλά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να αναγνωρίσουμε τη στήριξη του!  Διότι ήταν ο ΜΟΝΟΣ που αρχικά, αλλά και ΤΩΡΑ, που συνεχίζει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα μας!!!
Η Διοίκηση θα βρίσκεται πάντα σε “θέση μάχης”, στην “πρώτη γραμμή”, προκειμένου να διασφαλίζει και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των συμβασιούχων του Σωματείου.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Παπαργύρης Αναστάσιος
Ο Γενικός Γραμματέας Τζίτζιος Τριαντάφυλλος»

Το ένταλμα