19 Σεπ 2017

Σχόλιο του ΜΕΤΑ για το «non paper» του ΣΥΡΙΖΑ για την «αξιολόγηση»

Έπεσε στα χέρια μας, το «non paper» του ΣΥΡΙΖΑ που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ώρες, προκειμένου να δικαιολογήσει την ψήφιση της απαράδεκτης και απεργοσπαστικής τροπολογίας της κ. Γεροβασίλη για την «αξιολόγηση» των εργαζόμενων στο Δημόσιο την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2017. Το κείμενο καταδεικνύει την πλήρη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο, τη δήλωση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, που είπε ότι: «Μας ασκείτε κριτική για έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει πια».

Είναι γεμάτο ανακρίβειες και εμπάθειαπροσβάλει τους εργαζόμενους στο δημόσιο και απαξιώνει την συνδικαλιστική δράση αποκαλύπτοντας όχι μόνο την μεγάλη πρεμούρα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τη δική της «αξιολόγηση» απέναντι στους δανειστές και τον τρόμο της μην χάσει τη στήριξή τους, αλλά αποκαλύπτει ταυτόχρονα και το πραγματικό πρόσωπο των εξουσιαστών που μέχρι προχθές έλεγαν ότι ήταν και αριστεροί κοινωνικοί αγωνιστές. Τα επιχειρήματα τους έχουν ξεπεράσει ακόμη και τους πούρους νεοφιλελεύθερους και τον ίδιο τον Μητσοτάκη, όταν ήταν υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Αναφέρεται στο κείμενο ότι «θα ήταν αδιανόητο η κυβέρνηση να παραμείνει όμηρος μιας μικρής ομάδας συνδικαλιστών, που δρουν μόνο με γνώμονα τη στήριξη των συμφερόντων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και την εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων». Το 90% των εργαζομένων στο Δημόσιο που συνεχίζει την Απεργία-Αποχή από την αξιολόγηση δίνει την απάντηση στην απέλπιδα κυβερνητική προσπάθεια να πείσει ότι αυτοί που αντιδρούν είναι μια «μικρή ομάδα συνδικαλιστών».
Η κ. Γεροβασίλη καλεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «…να ξεγυμνώσουμε τις συνδικαλιστικές εκείνες ηγεσίες που ήταν απούσες στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες και σε όλα τα στάδια κατασυκοφάντησης του δημόσιου τομέα. Και που ξαναβγήκαν στο δρόμο του αγώνα απέναντι στην πιο φιλοϋπαλληλική και φιλεργατική κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος…».!!!.
Αυτοί λοιπόν που αξιοποίησαν τους αγώνες των εργαζομένων για να καταλάβουν τους κυβερνητικούς θώκους, αυτοί που συναντούσαν την ΑΔΕΔΥ, με επικεφαλής τον σημερινό πρωθυπουργό, για να δηλώσουν την πολιτική στήριξη στους αγώνες της για την επαναφορά των διαθεσίμων – απολυμένων, διαπιστώνουν τώρα την «απουσία των συνδικαλιστικών ηγεσιών» από τους αγώνες, για τους οποίους πολλοί από εμάς είμαστε ακόμη κατηγορούμενοι στα δικαστήρια.
Εδώ και λίγες μέρες κυκλοφορεί επίσης και η επίσημη θέση για το ίδιο θέμα της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης. Βέβαια τα συνδικαλιστικά στελέχη τους, είτε δεν διάβασαν το «non paper»πριν δημοσιοποιήσουν την θέση τους για την τροπολογία Γεροβασίλη, είτε «μοίρασαν» τους ρόλους και ακολουθούν τα μονοπάτια της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, να είναι δηλαδή «και με τον αστυφύλαξ και με το χωροφύλαξ», αφού οι ίδιοι στην ανακοίνωση τους μιλούν για τα ακριβώς αντίθετα.
Δημοσιοποιούμε και τα δυο κείμενα για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του!
Η απεργία από την «αξιολόγηση» συνεχίζεται! Ο αγώνας των εργαζόμενων στο δημόσιο δεν θα σταματήσει!
ΕΔΩ το «non paper» του ΣΥΡΙΖΑ για την «αξιολόγηση».
ΕΔΩ η… επίσημη θέση της κυβερνητικής παράταξης.