25 Μαΐ 2018

ΜΕΤΑ-ΟΤΑ: Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ υπέρ της «Κοινωνικής Συμμαχίας» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

ΜΕ εμφανή την προσπάθειά τους να δικαιολογηθούν, τα μέλη της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προσπαθούν να συκοφαντήσουν με ευφάνταστα σενάρια την παράταξη του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και τον επικεφαλής της.

Συκοφαντούν την παράταξη μας, ότι στην ανακοίνωση μας με τίτλο «Οι αγωγές κατά ΜΜΕ άλλοθι για την στάση τους στους συμβασιούχους;» εξαπολύουμε προσωπικές επιθέσεις, ύβρεις και λάσπες εναντίον τους. Δεν είναι πρωτοφανές φαινόμενο, γιατί έτσι έχουν μάθει να αντιλαμβάνονται την κριτική και να αντιμετωπίζουν όλους όσοι «τολμούν» να κάνουν το «λάθος» να τους ασκήσουν, θεωρώντας ότι κατέχουν το «αλάνθαστο».
Δηλώσαμε ότι η θέση μας είναι ότι οι διενέξεις και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ συνδικαλιστών και ΜΜΕ δεν λύνονται στα δικαστήρια αλλά προκρίνοντας συνδικαλιστικό και πολιτικό λόγο. Αλλιώς, σε διαφορετική περίπτωση, θα έπρεπε να ήμασταν κάθε μέρα στα δικαστήρια, όταν συλλήβδην η πλειοψηφία των ΜΜΕ καταφέρεται κατά του συνδικαλιστικού κινήματος και των εκπροσώπων των εργαζομένων, εκτελώντας τις εντολές του κεφαλαίου και των αφεντικών τους.
Οι συνάδελφοι όμως της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής», που όπως γίνεται φανερό δεν έχουν ακόμα απογαλακτιστεί από τον πολιτικό φορέα που ανήκαν επί χρόνια (ΠΑΣΟΚ)θεωρούν τους εαυτούς τους μέρος της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας (με αυτήν άλλωστε συνεργάζονται και στην ΑΔΕΔΥ) που δεν δέχεται καμία κριτική και καταφεύγει σε γραφειοκρατικές και μικροαστικές διαδικασίες για να επιλύσει τις διαφορές της.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι συνάδελφοι της ΣΥΝΑΝ. «σφιχταγκαλιασμένοι» με τα μέλη της ΔΑΚΕ-ΟΤΑ και μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων που τα «πέρασαν» επιδερμικά, συμφώνησαν ουσιαστικά με την «Πανεθνική ημέρα Δράσης» με την «Κοινωνική Συμμαχία» που προτείνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 30 Μάη, ενώ αντιμετώπισαν υποτονικά και συντεχνιακά το θέμα της «αξιολόγησης».
Με φανερή όμως την αγωνία τους, έδειξαν ξεκάθαρα ότι η ουσία της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν ήταν τόσο το πώς θα οργανώσουμε τον αγώνα και πως θα προετοιμάσουμε τον κλάδο να αντιδράσει απέναντι στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και στον κανιβαλισμό της «τροπολογίας Γεροβασίλη» και της ηλεκτρονικής «αξιολόγησης», αλλά πως θα πάρουν εκ νέου απόφαση προκειμένου να καλύψουν παραλείψεις και λάθος χειρισμούς στη δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει με την ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» και στις προσωπικές τους αγωγές διεκδικώντας 100.000 ευρώ ο καθένας.
Το ΜΕΤΑ – ΟΤΑ δήλωσε ότι απέχει από τη διαδικασία – παρωδία και παρέπεμψε στις αποφάσεις που είναι καταγεγραμμένες στα πρακτικά του Γενικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής στις συνεδριάσεις της 27ης Σεπτεμβρίου 2017 και της 21ης Δεκεμβρίου 2017αντίστοιχα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 30 του Μάη και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα οργανώσουν τα ταξικά συνδικάτα, ενάντια στη φιέστα της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στην οποία μας καλούν οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, για να παλέψουμε χέρι-χέρι με τους εργοδότες για την προβολή και διεκδίκηση των μισθολογικών, εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ, 24-05-2018