21 Φεβ 2018

Η "πρΟΤΑση" για τις ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων των δήμων στην ΠΟΕ ΟΤΑ

Χαλάνδρι 21.02.2018

Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων των εργαζομένων των δήμων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, η «πρΟΤΑση» επιθυμεί – για άλλη μια φορά – να εκφράσει την αντίθεσή της σε αυτή και κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης βούλησης των εργαζομένων, από προϊόντα αποφάσεων πρόσφατων ή παλαιότερων διοικήσεων μιας Ομοσπονδίας η οποία δεν επιθυμεί να κατανοήσει ότι ο κοπαδοποιημένος κομματικός συνδικαλισμός του Πασοκ της δεκαετίας του ’80 (ευλαβικά και προκλητικά προσκολλημένοι) έχει πεθάνει και – ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ - οι ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ θιασώτες του εξακολουθούν να κοροϊδεύουν και να παραπλανούν πολίτες και εργαζόμενους με ΔΗΘΕΝ προοπτικές, «αγώνες» και «αγωνιστικές κινητοποιήσεις» για μια ΟΥΤΟΠΙΚΗ νίκη κατά του «κατεστημένου» που αυτοί οι ίδιοι συντηρούν και τροφοδοτούν χρόνια τώρα.

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» θεωρεί ότι οι ευθύνες της ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων είναι τεράστιες. Η απουσία σχεδίου που θα συσπείρωνε τους εργαζόμενους ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, σε συνδυασμό με την καθυστερημένη  αντίδραση της ομοσπονδίας, ιδιαίτερα κατά του πρώτου Μνημονίου,  την έχει απαξιώσει  στα μάτια των εργαζομένων. Οι τυπικές απεργίες  πριν την ψήφιση κάθε νόμου ή νομοσχεδίου – ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ -  θεωρούμε ότι αποσυντονίζουν και αποδιοργανώνουν τους εργαζόμενους και τελικά  τους απομακρύνουν από το συνδικαλιστικό κίνημα. Εξάλλου, αυτό δείχνουν και τα στοιχεία της μειωμένης (έως ελάχιστης) συμμετοχής των εργαζομένων   στις  απεργίες, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.  Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να μας προβληματίσει και να σκεφτούμε ότι η συμμετοχή σε κάποιο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο θα πρέπει να έχει κάτι  να προσφέρει στην κατεύθυνση της ανανέωσης και αναγέννησης του συνδικαλιστικού  κινήματος και όχι στην υπηρέτηση του (κατά την άποψή μας) αποτυχημένου και ξεπερασμένου   συνδικαλιστικού μοντέλου ή την ικανοποίηση προσωπικών στρατηγικών ή κομματικών επιλογών.

Η «πρΟΤΑση» επαναλαμβάνει ότι αποστασιοποιείται από κάθε παρόμοια εκλογική παραμυθία και θα εξακολουθήσει να εναντιώνεται σε βολεμένες ηγεσίες που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να ξεκολλήσουν από τις αναπαυτικές καρέκλες τους.

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αποστείλει στους συναδέλφους ερωτηματολόγιο με σκοπό να εξαχθούν συμπεράσματα για το πώς βλέπουν και πώς θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο στο Πρωτοβάθμιο, όσο και στο δευτεροβάθμιο επίπεδο.


πρΟΤΑση